LÄNGDSKIDOR

Fjällriket Baggården är ett riktigt vinterparadis för alla som älskar att åka längdskidor. Vi har jobbat hårt under flera år för att utveckla ett eget spårsystem som idag omfattar drygt 40km preparerade spår. Dom olika spåren erbjuder något för alla typer av motionärer. Träningsspåret för den som vill träna teknik och kondition. Ruvallsspåret, Svartmorsspåret och Stadssåsspåret som alla ligger på en platå av böljande myrar i ett fantastiskt landskap med flera vindskydd och rastplatser. Fjällspåret som dras uppe på Flatruet är juvelen i kronan. När man har tagit sig upp för den ganska branta stigningen i skogen och upp över trädgränsen kommer belöningen. Milsvid utsikt i alla väderstäck. Spåret går förbi Fiskhålsgraven och Evagraven, vidare över Flatruet vid kanten mot Särvdalen. Här tornar Jämtlandsfjällen upp sig i norr. På tillbakavägen passerar man Stoljan och har Anofjällets mäktiga panorama fram för sig. En magisk tur när vårsolen visar sig. Under säsongen faller det flera meter med snö, det i kombination med att Fjällriket ligger på hög höjd gör att vi kan åka skidor hela våren. Det är inte alls ovanligt att man kan åka skidor i början på maj i preparerade spår. Vi drar samtliga spår med pistmaskin och kan därför hålla absolut toppklass.

ÅK PÅ BÖLJANDE MYRAR MED USIKT ÖVER FJÄLLEN
SPÅRKVALITE SOM MAN BARA KAN DRÖMMA OM:
FJÄLLSPÅRET ÄR DRÖMMIGT
SOLUPPGÅNG PÅ FLATRUET VID EVAGRAVEN
Previous
Next

SPÅRAVGIFT

Spårknappar köper man enkelt här på sidan eller i receptionen på Baggården. Klick på knappen nedan för att hitta mer information och priser.
SPÅRKARTA

Fjällriket Baggården erbjuder 40 km längdskidsspår. I storslagen natur med vyer över fjälltopparna. Klicka på knappen nedan för spårkarta.SPÅRSTATUS

Här kan du se uppdateringar och information om pistning och spårstatus.

FJÄLLRIKET

FJÄLLRIKET BAGGÅRDEN

MESSLINGEN 210

SE-840 95 FUNÄSDALEN

SVERIGE

Tel 0684 - 26200

info@gamlasidan.fjallriketbaggarden.se